Сряда, 30 Ноември 2016 23:29 Written by 
Вяра Кифова с изложба „И ние можем“ Вяра Кифова

Вяра Кифова с изложба „И ние можем“

Община Сандански организира изложба по повод Световния ден на хората със специфични нужди

На 2 декември в 16:30 часа във фоайето на Oбщинска администрация ще бъде открита изложба на художничката Вяра Кифова. Поводът е Световният ден на хората със специфични нужди – 3 декември. Самата тя е член на Териториална организация на глухите гр. Сандански.

Някой ги наричат хора с увреждания, други ги именуват инвалиди, трети – различни. Истината е, че те са по-силни. Техният дух е по-мощен от тяхната съдба. Тяхната вяра е по-силна от тяхната загуба. Тяхната сетивност е по-проникновена и по-дълбока. „И ние можем“ разгръща в багри и цветове красотата на същия този свят през погледа на един млад артист.

Вяра Кифова е родена през 1987г. Завършва средно образование по специалност „Живопис“ в Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“, гр. София. Следва висше образование в Националната художествена академия със специалност „Индустриален дизайн“. Записва и магистратура - „Интериорен и екстериорен дизайн“.  Творческият й път поема в посоката на дизайна, но сърцето й е отдадено на живописта.

Със съдействието на община Сандански паната на младото момиче ще бъдат представени пред публика за първи път в самостоятелна изложба.

Картините ще бъдат във фоайето на административната сграда до 8 декември и всеки желаещ може да закупи някоя от тях.

Видяна 1101 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.