fbpx
Вторник, 27 Октомври 2015 18:04 Written by 
Успешен проект по изграждане нови пътни артерии ще облекчи движението в Сандански Андон Тотев

Успешен проект по изграждане нови пътни артерии ще облекчи движението в Сандански

Нови ключови улични и булевардни артерии предстои да бъдат изградени в следващите четири години. Това е сред основните приоритети на Андон Тотев, който се кандидатира за четвърти мандат на местните избори , а на 1 ноември ще излезе на втори тур срещу кандидатът от ГЕРБ Кирил Котев. В предизборната си програма най-успешният кмет в историята на община Сандански , Тотев е включил изграждане на Северна дъга на околовръстен път Сандански от колелото при Новия Санаториум през „Манастирчето” до общински път за Лиляново и Попина лъка. „Новият околовръстен път на гр- Сандански е с дължина един километър и половина и ще се изгради между края на ул. „Козма и Дамян” и съществуващото мостово съоръжение над р. Санданска Бистрица. В първия участък до манастирчето е предвидено уширяване на съществуващата улица, а във вторият участък след Марастира „Св.Св. Козма и Дамян” тарсето от новия път частично ще се покрие със съществуващия полски път”, уточни Тотев. Съгласно проекта новият път ще бъде двулентов с тротоар и банкет, като съществуващата в момента бетонова настилка ще бъде разрушена и ще бъде направена нова. Проекта е на стойност 1 мил. 900 хил. лева и е една от големите инвестиции в Сандански.

Нови булевардни и пътни артерии да бъдат изградени, Андон Тотев предвижда и на бул. „Тодор Каблешков”. С това ще бъде улеснен и достъпът до кв. „Изгрев” и село Поленица с град Сандански. В следващите четири години ще бъде изграден и път в участъка мужде селата Голешово, община Сандански и Парил , община Хаджидимово пред Парилската седловина. „Целта на този проект е да се подобрят регионалните пътни връзки със съседните на Сандански общини, както и изграждането на кратката пътна връзка между ГКПП Кулата ГКПП Илинден”, уточни още Андон Тотев. Кандидат-кметът за четвърти мандат спечели доверието на жителите на община Сандански в продължение на три мандата. На последните избори през 2011 година Тотев отново отиде на втори тур срещу тогавашният кандидат на ГЕРБ Георги Баханов и беше предпочетен от 53 ,76 % от общия брой гласоподаватели.

 

Видяна 2416 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.