fbpx
Понеделник, 26 Май 2014 22:00 Written by 

Пирин Пее - 2014

снимка: blagoevgrad.eu

Една от най-значимите прояви за гр. Разлог е съборът на народното творчество „ПИРИН ПЕЕ”, който заема едно от челните места по масовост и ораганизационно-художествена реализация. Фолклорният събор се превръща в празник, в който по традиция вземат участие хиляди изпълнители от Югозападна България и е един добър повод за родови срещи в красивата местност Предела, разделяща двете планини Пирин и Рила. Той е с многогодишна традиция. Началото му е поставено още през 1963 година.

Община Разлог като домакин държи първенство с най- многото си участници, които в предишните събори са били самодейци, не само от местните Читалища, а и от предприятията и други организации.

Още от създаването си съборът Пирин Пее става визитна картичка на Благоевградската област и е един от най-големите форуми в България за интерпретация на традицията на сцена. В рамките на няколко дни поляните на местността Предел се превръщат в богата палитра от музика, танци и багри от богатата ни фолклорна съкровищница. Тук намират поле за изява хора от различни поколения, различни социални и етнически групи от всички краища на Пиринския край.

Тази година Пирин Пее ще се проведе на 2-3 август в местността Предел.

Когато сме готови с плакатите и другите рекламни материали, ще ви изпратя.

Видяна 2377 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.