fbpx
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42
Четвъртък, 12 Декември 2013 21:29 Автор 

Стартира изготвянето на Общ устройствен план на община Сандански

Изготвянето на такъв устройствен план е необходим за финансирането от ЕС по оперативните програми, които се нуждаят от актуална и адекватна устройствена основа.

С него следва да се определи общата структура и преобладаващото предназначение на територията, регламентите за опазването на околната среда и обектите на културно-историческо наследство.

За осигуряване на тази основа Законът за устройство на територията регламентира възможността за изработването на общ устройствен план, който обхваща населените места в общината и техните землища. Поради потребността от такъв план Община Сандански стартира процедура по изработването му.

Техническото задание е прието с Решение № 230 / 27.06.2013 г. на Общински съвет Сандански, с което се възлага на кмета на община Сандански изработването на общ устройствен план на общината по приложено задание.  За изработването на Заданието са проведени редица проучвания за природо-географските условия, културно-историческото наследство, демографията, икономическо състояние, социална и транспортна инфраструктури и пр.  Всички тези компоненти и техния анализ ще бъдат използвани при изработването на общия устройствен план на община Сандански. Заданието е съгласувано с Министерството на културата № 33- НН-10-23/ 05.11.13 г.и РИОСВ с № 23-72(1)/ 12.07.13 г.

Общия устройствен план трябва да бъде приет до края на 2016 г. според Закона за устройство на територията.

Видяна 1440 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.