fbpx
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42
Четвъртък, 12 Декември 2013 21:29 Автор 

Стартира изготвянето на Общ устройствен план на община Сандански

Изготвянето на такъв устройствен план е необходим за финансирането от ЕС по оперативните програми, които се нуждаят от актуална и адекватна устройствена основа.

С него следва да се определи общата структура и преобладаващото предназначение на територията, регламентите за опазването на околната среда и обектите на културно-историческо наследство.

За осигуряване на тази основа Законът за устройство на територията регламентира възможността за изработването на общ устройствен план, който обхваща населените места в общината и техните землища. Поради потребността от такъв план Община Сандански стартира процедура по изработването му.

Техническото задание е прието с Решение № 230 / 27.06.2013 г. на Общински съвет Сандански, с което се възлага на кмета на община Сандански изработването на общ устройствен план на общината по приложено задание.  За изработването на Заданието са проведени редица проучвания за природо-географските условия, културно-историческото наследство, демографията, икономическо състояние, социална и транспортна инфраструктури и пр.  Всички тези компоненти и техния анализ ще бъдат използвани при изработването на общия устройствен план на община Сандански. Заданието е съгласувано с Министерството на културата № 33- НН-10-23/ 05.11.13 г.и РИОСВ с № 23-72(1)/ 12.07.13 г.

Общия устройствен план трябва да бъде приет до края на 2016 г. според Закона за устройство на територията.

Видяна 1526 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.