fbpx
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42
Събота, 14 Декември 2013 23:20 Автор 

Община Сандански отчете два проекта за административен капацитет

Община Сандански отчете два проекта за административен капацитет

Местните желаят да бъдат питани какво им трябва

Две презентации направи днес община Сандански по Оперативна програма „Административен капацитет”. Секретарят на общината Лидия Матеева откри срещата, на която присъстваха около 30 общински експерти. На всеки един бе предоставен  Доклад от проведено социологическо проучване и Правила за мониторинг при изпълнението на политики в област Благоевград по проект  „Подобряване работата на администрацията при провеждане и прилагане на политики за местно и регионално развитие в област Благоевград”. Бенефициент по проекта е Областна администрация Благоевград и е с партньорство с 8 благоевградски общини, сред които и Сандански. От социологическите проучвания става ясно, че основен проблем във всички общини е нивото на безработицата и състоянието на икономиката. Все пак в Сандански анкетиращите са отчели повишение на качеството на здравеопазването и чистотата в резултат на проекти, инициирани от община Сандански. Според значителен процент от респондентите е необходимо подобряване на мониторинга и контрола, както върху разработването на стратегически документи, така и при тяхното изпълнение и управление. Също така местните изказват желанието си да бъдат допитвани за техните нужди, отношения и положение, за създаване на адекватна оценка за местното развитие и просперитет.

Вторият проект, който бе презентиран „Повишаване ефективността на управление в общините Кресна, Сандански и Струмяни” има за цел оптимизация и повишение качеството на обслужване в общинските администрации. Бе представен План за действие за Общинска администрация с препоръки , очаквани резултати и необходими ресурси. Според него е препоръчително да бъде създадено звено, което да подпомага работата на общинския съвет, да се определи времеви график за изпълнение на всяка мярка от общинския план за развитие и съответно група експерти, които да наблюдават изпълнението му и пр.

Видяна 1765 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.