fbpx
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42
Неделя, 15 Декември 2013 09:55 Автор 

Общината се пребори за обходния път на АМ”Струма”

Общината се пребори за обходния път на АМ”Струма”

На провелата се на 13.12.2013г. в НКСИП – управляващия орган на ЛОТ 3 на АМ”Струма”, представителите на Община Сандански – арх.Терзиева, Ив.Гюров, Д.Попова, инж.Дончев доказаха необходимостта от обходен път на АМ, който да свърже Катунскиа , Мелнишкия и Склавския район с общинския център, като алтернатива за достъп на АМ. Тези искания Общината бе представила и пред АПИ при проектирането на ЛОТ 4, но те не бяха приети от държавния орган тогава. Въпреки това, ОбА не се отказа да поставя проблема, решаването на който е от изключително значение за жителите на Община Сандански.

На представането на предварителния проект на ЛОТ 3 в Благхоевград на 5.12.2013г. зам. Кмета г-н Тимчев и Главния архитект на Община Сандански изискаха провеждането на работна среща с проектантите и НКСИП, на която Общината да изложи своите предложения за решаване на проблема и той да намери решение.

 

Усилията на Общината се увенчаха с успех на провелата се среща на 13.12.2013г., на която управляващия орган прие предложението, което е в интерес както на Община Сандански, така и на Държавата, тъй като предвижда обходно трасе на АМ, което не бе предвидено с изграждащия се в момента ЛОТ 4.

 

На сесия на ОбС, която ще се проведе на 19.12.2013г. предстои и определяне местоположението на пътния възел при гр.Сандански. Предложените от проектантите „ВИА план – Амберг” варианти са при км.413 /над мотел „Мамин кольо”/ и при км.416 / в Промишлена зона над „Санел”/

Видяна 1990 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.