fbpx
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42
Петък, 10 Януари 2014 10:09 Автор 

Вандализъм в парка на Сандански

Недобросъвестни граждани изпотрошиха и надраскаха съоръжения и монументи в един от най-красивите паркове в България -Сандански. По време на коледните и новогодишни празници парк „Свети Врач” осъмна с нелицеприятни гледки и нецензурни надписи.

Кошове с продънени дъна, графити и надраскани съоръжения са само част от вандалските прояви в навечерието на празниците. От местното „Озеленяване” непрекъснато сменят пейки, пребоядисват и чистят графити, но ситуацията се повтаря непрекъснато. Неотдавна и уникалния макет на Пирин планина бе надраскан със спрей, който бе отстранен. Почистването и поддържането на макета е изключително трудно и се осъществява от специалисти и художник, поради естеството му.

Парка в Сандански заедно с Морската градина във Варна са най-големите паркове в България и единствени с пясъчни алеи. Тази година по проект община Сандански направи редица обновления и смени старите два въжени моста с нови, по европейски стандарт с лайт осветление, които станаха любимо и притегателно място за жителите и гостите на Сандански.

Видяна 3420 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.