fbpx
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42
Петък, 10 Януари 2014 20:32 Автор 

ТИЦ – Сандански най-посещаван април и септември

Общинския туристически информационен център в Сандански, открит през 2010 г. е посещаван от местни, туристи и чужденци целогодишно. Най-честата причина за визита на център, намиращ се на главната улица в близост до ГУМ са търсене на информация , свързана със забележителностите на територията на Сандански, хотелите и заведенията, транспортни връзки, карти и рекламни материали на региона.

За изминалата 2013 г. Туристическия център е посетен от 56 %българи и 44 % чужденци, което показва изключителен висок интерес от страна на различните чуждестранни туристи за община Сандански.  Най – засилено и голямо посещения в центъра се наблюдава месеците април и септември, които се очертават като пик на туризма в Сандански. Причините за това се коренят освен в благоприятността на сезона, но и мероприятията заложени през тези месеци в Културния календар на община Сандански.

През месец април освен Великденските празници, община Сандански празнува и Празника на града, а през  в курортния град се провежда Международния фестивал „Пирин Фолк”, който препълва града с туристи от цяла България и чужбина.

Като цяло работата на ТИЦ – Сандански оказва положително влияние  на туризма и популяризирането на района в България и чужбина.

Видяна 1952 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.