fbpx
Четвъртък, 02 Февруари 2017 20:29 Written by 

Мелник събира ценителите на виното на фестивала „Златен грозд – 2017”

И тази година под егидата на Община Сандански и със съдействието на Сдружение „За Мелник“ ще се проведе фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд”.

Превърналият се в традиция фестивал ще започне на 11 февруари в 11:00 ч. с тържествен водосвет. Фолклорната програма ще открият Духов оркестър – Сандански и народният певец Боби Бакалов. Първият фестивален ден ще продължи с изпълнения на „Мелнишки Кераци“ към Читалище „Емануил Васкидович“, гр. Мелник, Кукерска група от град Петрич, Ансамбъл за народни песни и танци при Читалище „Отец Паисий – 1919” Сандански, Фолклорна група при Читалище с. Овчарци, община Сапарева баня, Гайдарски състав „Петко Войвода“ , МФГ „Голешовски фантове“ и Танцов състав „Празник“.
Девет винопроизводители от региона ще изложат своята най-добра продукция, която може да бъде дегустирана от всички гости на фестивала.
В първия ден на фестивала ще бъдат наградени избите, участващи в организирания конкурс за най-добро вино. Ще бъдат излъчени и победителите в конкурса за най-добро домашно вино, който ще се проведе в две категории – вино от „Широка мелнишка лоза” и вино „Букет”. Оценяването ще извърши комисия специалисти - енолози.
Награда ще бъде връчена и за най-добро вино, оценено от публиката през двата фестивални дни. Всеки гласувал ще участва в томбола с ваучери, която ще се проведе на 12 февруари /неделя/
Втория фестивален ден ще открие Читалище „Просвета“, с. Катунци в 11:00 ч. Програмата ще продължи с изпълнения на Читалище „Климент Охридски“, с. Склаве, Читалище „Н. Вапцаров“, с. Струма и Танцов състав „Магия от Пирина“, при Читалище „Отец Паисий – 1919“. Специален гост изпълнител ще бъде МФГ „Огражденска четворка“.

Видяна 1888 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.