fbpx
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42
Вторник, 21 Януари 2014 21:14 Автор 

Започна обсъждането на приоритетите за Общия устройствен план на община Сандански

Започна обсъждането на приоритетите за Общия устройствен план на община Сандански

На 21.01.23014 год. в ОбА Сандански се проведе работна среща между кметовете и кметските наместници на населените места в Община Сандански и Главния архитект на Община Сандански във връзка с Общия устройствен план на Общината.

На срещата, Главния архитект разясни целите и задачите на ОУП и задачите на местната власт за реализирането му. Целта на срещата бе изясняване на приоритетните потребности на всяко едно населено място във връзка с тяхното бъдещо териториално развитие през погледа на местното население. В близките дни кметовете и кметските наместници, подпомогнати от техническа служба на Община Сандански и след анкетиране на гражданите, ще обосноват потребностите на управляваните от тях територии и ще се предложат възможни решения, които да залегнат в предвижданията на ОУП, като:
- заявени инвестиционни намерения и други устройствени проектни решения, представляващи обществен интерес;
- актуализация на плановата основа за устройство на населените места;
- определяне на режима на устройство на територията и режима на устройство на мрежите на техническата инфраструктура;
- превантивни мярки и начините за устройство за защита от бедствия и аварии;
- развитие на основните функционални системи – „Обитаване”, „Труд”, „Облслужване”, „Отдих” и др.
- създаване на нови урбанизирани територии с различно предназначение приоритетно представени от местната власт и др.

От изключителна важност е всички приоритети да бъдат предвидени в Общия устройствен план, което ще даде възможност както за правилното соцално-икономическо развитие и последващото планиране с подробни устройствени планове, така и за ползване на финансовите ресурси на фондовете на Европейския съюз.

Според арх.Терзиева за да отговори на целите, за които ще се създаде ОУП е необходимо широко участие с идеи от представители на всички сфери на обществотото, затова това е една от първите планирани такива срещи, но подобни ще се реализират с представители на бизнеса, с общински съвет-Сандански, браншови ирагнизации и др.

Видяна 2196 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.