fbpx
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42
Сряда, 19 Февруари 2014 19:41 Автор 

По съвместен проект с общините Петрич и Струмяни, Сандански бе представен в Тел Авив

По съвместен проект с общините Петрич и Струмяни, Сандански бе представен в Тел Авив

В края на миналата седмица от Тел Авив се завърна зам. кмета на община Сандански Младен Тимчев,който е ръководител на проекта „Развитие за устойчив туризъм”. В Израел той бе представител на  община Сандански на Международна информационна туристическа борса в партньорство с общините Петрич и Струмяни по проект BG 161PO 001-3.2-02/2011/018.  Представителите от общините Петрич и Струмяни бяха кметовете Вельо Илиев и Емил Илиев.

Зам. кмета Тимчев сподели, че е провел срещи с посланици и представители на туристическия бизнес в Израел и  множество туристически агенции, които екипа по проекта ще селектира и ще предостави за контакти на туристическия бизнес у нас.

Туристическият продукт на територията на трите общини бе представен успешно и в Истанбул, миналия месец при завишен интерес към българския щанд поради близостта на Турция и България. По-късно туристическа борса се проведена и в София – Ваканция и SPA EXPO, където щанда на община Сандански бе изграден по специален дизайн и бяха представени главно занаятчийски творения от региона, които предизвикаха голям интерес, поради символиката и традицията вложени във всеки продукт. А местния танцов ансамбъл на гр. Петрич взе участие в церемонията по откриването на изложението.

Всички туристически борси, които промотират туристическият продукт дестинация Сандански, Петрич и Струмяни се осъществяват с цел бъдещо партньорство с чуждестранни туристически агенции, които да привличат туристи в трите дестинации.

По проекта са изработени 8 туристически продукта, туристически карти с отбелязани туристически обекти на територията на трите общини, кратки видеоклипове за тези туристически продукта, интерактивна карта на DVD дискове, флаери, рекламни филми, календари, реклама в специализираните медии за туризъм и пр.

Предстоят туристически борси още в Белград, Берлин, Москва, Букурещ и Скопие.  Ще бъдат избрани четири водещи чужди туроператори, които ще водят четири туристически форума с тема профил на туриста от страната, която води форума.

Туристическите форуми, на които се предлагат като туристическа дестинация трите общини – Сандански, Петрич и Струмяни предоставя отлични възможности  за полезни бизнес контакти, промотиране на различни продукти, популяризиране на региона и развитие на туристическия пазар на местно ниво.

Видяна 2241 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.