fbpx
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42
Сряда, 19 Февруари 2014 19:41 Автор 

По съвместен проект с общините Петрич и Струмяни, Сандански бе представен в Тел Авив

По съвместен проект с общините Петрич и Струмяни, Сандански бе представен в Тел Авив

В края на миналата седмица от Тел Авив се завърна зам. кмета на община Сандански Младен Тимчев,който е ръководител на проекта „Развитие за устойчив туризъм”. В Израел той бе представител на  община Сандански на Международна информационна туристическа борса в партньорство с общините Петрич и Струмяни по проект BG 161PO 001-3.2-02/2011/018.  Представителите от общините Петрич и Струмяни бяха кметовете Вельо Илиев и Емил Илиев.

Зам. кмета Тимчев сподели, че е провел срещи с посланици и представители на туристическия бизнес в Израел и  множество туристически агенции, които екипа по проекта ще селектира и ще предостави за контакти на туристическия бизнес у нас.

Туристическият продукт на територията на трите общини бе представен успешно и в Истанбул, миналия месец при завишен интерес към българския щанд поради близостта на Турция и България. По-късно туристическа борса се проведена и в София – Ваканция и SPA EXPO, където щанда на община Сандански бе изграден по специален дизайн и бяха представени главно занаятчийски творения от региона, които предизвикаха голям интерес, поради символиката и традицията вложени във всеки продукт. А местния танцов ансамбъл на гр. Петрич взе участие в церемонията по откриването на изложението.

Всички туристически борси, които промотират туристическият продукт дестинация Сандански, Петрич и Струмяни се осъществяват с цел бъдещо партньорство с чуждестранни туристически агенции, които да привличат туристи в трите дестинации.

По проекта са изработени 8 туристически продукта, туристически карти с отбелязани туристически обекти на територията на трите общини, кратки видеоклипове за тези туристически продукта, интерактивна карта на DVD дискове, флаери, рекламни филми, календари, реклама в специализираните медии за туризъм и пр.

Предстоят туристически борси още в Белград, Берлин, Москва, Букурещ и Скопие.  Ще бъдат избрани четири водещи чужди туроператори, които ще водят четири туристически форума с тема профил на туриста от страната, която води форума.

Туристическите форуми, на които се предлагат като туристическа дестинация трите общини – Сандански, Петрич и Струмяни предоставя отлични възможности  за полезни бизнес контакти, промотиране на различни продукти, популяризиране на региона и развитие на туристическия пазар на местно ниво.

Видяна 1859 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.