fbpx
Четвъртък, 27 Март 2014 19:03 Written by 

Първият чуждестранен почетен гражданин на Сандански стана д-р Луиджи Салвадори – собственик на „Салвамед” АД

Първият чуждестранен почетен гражданин на Сандански стана д-р Луиджи Салвадори – собственик на „Салвамед” АД

С пълно мнозинство днес на редовно заседание на Общински съвет за почетен гражданин на Сандански бе избран д-р Луиджи Салвадори , директор на „Салвамед”АД .     Луиджи Салвадори е бизнесмен, който живее в Италия. Бизнесът му е свързан с фармацията и превързочната промишленост. През далечната 1994 година стъпва за първи път икономически в България и Сандански като създава дъщерна фирма в с. Катунци и само за няколко години става водеща икономическа фигура в областта на превързочната промишленост. През 1998 г. прехвърля цялата си дейност от Италия в Сандански и създава дружеството „Салвамед” АД, което започва да работи в промишлената зона на града. До сега това дружество е един от основните икономически фактори и утвърдено име в своята област. Осигурява работа на над 200 човека и инвестира 30 млн. лв.  в региона.

Освен това новият почетен гражданин на Сандански е председател на Асоциацията на всички италиански инвеститори в България. Човек, който се занимава с благотворителност и непрекъснато популяризира Сандански не само в Италия.

Неговото официално удостояване ще се състои на Празника на град Сандански.

Видяна 1892 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.