fbpx
Събота, 26 Април 2014 20:43 Written by 

В община Сандански събраха 11 тона отпадъци в...

Под егидата на кмета на община Сандански Андон Тотев и тази година общината се включи в инициативата „Да изчистим България за един ден”.

Общината регистрира три основни зони за почистване, където бе разпределена общинската администрация и част от доброволческите екипи. Първата зона, която бе изчистена бе Гробищен парк гр. Сандански. Втората зона, която бе включена за почистване  бе Роженски манастир и Екопътеката. В третата зона от Колелото до Манастир „Св. Св. Козма и Дамян” бяха събрани 15чувала с всевъзможни отпадъци.

В почистването активно се включиха всички детски и учебни заведения на територията на общината, които няколко дни преди почистване бяха обезпечени с чували за смет. По предварително изготвен график всяко учебно и детско заведение определи свои зони за почистване. Детските градини използваха възможността да включат и малчуганите в масовата акция и почистиха дворчетата и районите на своите градини.
Всички деца и младежи се включиха изключително сърцато и подходиха сериозни и старателно, за да направят града и общината по-чиста.
Към общината в деня на почистването се включиха много доброволци – Съюз на българските спасители, Магазини Билла и Военно формирование гр. Благоевград.

Всички желаещи да станат доброволци, съорганизатори и партньори на община Сандански бяха включени в акцията и обезпечени с необходимите материали.

Най-интересните „експонати” открити при чистенето бяха електрическа печка, надуваема лодка и пр.
Общинска администрация с подкрепата на всички събра 11 тона отпадъци, които бяха извозени от общинските „Стройкомтранс” с партньорството на  „УВЕКС „, ИВ ПОЛЕНТ и Звено „Озеленяване”.

За поредна трета година гражданите малки и големи показаха, че са съпричастни към чистотата в своя град и помогнаха град Сандански и общината да стане по-чиста.

Общинска администрация Сандански благодари на всички за труда и съпричастността към кампанията „Да изчистим България„.

Видяна 1469 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.