fbpx
Петък, 09 Май 2014 10:56 Written by 

В Сандански представиха един от най-обичаните поети Ваньо Вълчев...

В Сандански представиха един от най-обичаните поети Ваньо Вълчев – авторът на вечните „Телефонна любов” и „Огън от любов”

Новите сватбени химни „Огън от любов”,  и „Обичам те” , незабравимите „А дали е така” и „Телефонна любов”, „Как да ти кажа добър ден, щом не е добър денят” и много други са само част от творчеството на поета Ваньо Вълчев.

За първи път авторът бе представен на санданският читател официално, макар, че Сандански непряко се запознава с него чрез Пирин Фолк, а на миналото му издание през  2013 г.  санданската публика класира на първо място песента „Да имаш приятели” изпята от Дани Марков по текст на Ваньо Вълчев. Самият изпълнител пропътува дългият път от Силистра, за да изненада поета и всички присъстващи като изпълни две песни по текст на поета и развълнува сърцата на всички  , които чуха „Любовта в нас е жива”, която звучеше за първи път пред публика.

Изключителната вечер посветена на бургаския автор продължи с рецитал на негови стихове и афоризми. Много от присъстващите изразиха мнение, че той е един от най-нежните и скромни поети. Специални благодарности и топли думи за автора поднесоха представители на общинска администрация Сандански, Литературен клуб „Антон Попов” гр. Петрич, Читалище „Фар” Бургас, НЧ „Отец Паисий -1919” Сандански, композиторът Светослав Лобошки, граждани, творци и общественици.

Организаторите НЧ „Отец Паисий-1919”, Община Сандански и композиторът и Директор на Пирин Фолк Валентин Пензов поднесоха и още една изненада за автора – видео презентация с отправени поздрави към него от сина му Ивайло Вълчев, композиторът Тончо Русев и основателят на „Тоника” Стефан Диомов. 

Ваньо Вълчев остана силно впечатлен от срещата в Сандански. Сподели за своето първо впечатление за града и хората, като сравни многото слънчеви колектори разположение върху покривите на сградиде в Сандански със слънцето в града и слънцето в хората от Сандански. „Много е приятно да си сред непознати, които обичат поезията” – каза още авторът.

В края на вечерта всички се насладиха на изпълненията на Китаро – мандолинния оркестър с ръководител г-н Борилов, а всеки читател имаше възможност да си закупи книга лично подписана от автора.

Видяна 2070 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.