fbpx
Неделя, 07 Септември 2014 13:34 Written by 

Препълнен Летен театър, много емоции, песни и танци в първата вечер на „Пирин Фолк”

Въпреки съмненията за дъжд, малко преди старта на фестивала, който се излъчи на живо по БНТ1 и БНТ Свят облаците се разсеяха и отвориха ясно небе под, което бе открито 22-рото издание на „Пирин Фолк” Сандански. По традиция „Добре дошли в Сандански, приятели” в изпълнение на хора на Ансамбъл „Пирин” даде старт на почти двучасовият конкурс за песен, в който мериха сили и талант 23 авторски песни, сред които „Звездна нестинарка” по музика и ар. на Светослав Лобошки, изпълнена от  Деси Добрева, „У дома” по музика и ар. на Илиян Михов, изпълнена от самия него и Краси Дешлиева, „Сама гора” по музика и ар. на Саша Ковачевим и изпълнена от харизматичната Вили Рай, песента на Вели Чаушев „Молитва за нас”, изпълнена от Маргарита Хранова и много други.

Задачата на фестивалното жури с председател проф. Стефан Драгостинов и тази  година не бе никак лека, тъй като всяка песен носеше свой заряд и имаше свои фенове, които имаха възможност да гласуват както с SMS така и с раздадени на входа бюлетини за гласуване. Най-силна подкрепа и голяма агитка получи чаровникът Велизар Илиев, след чието изпълнение и бурни аплодисменти певецът бе отрупан с цветя.
Все пак безпристрастното жури избра най-добрите песни, като първо място спечели песента „Молитва за нас” в изпълнение на Маргарита Хранова, второ място зае песента „Звездна нестинарка” в изълнение на Деси Добрева, а трета „Срещу съдбата” на Велизар Илиев. Песен на община Сандански стана също„Срещу съдбата” изпълнена от Велизар Илиев, който грабна и наградата на публиката в Летния театър. Зрителите поставиха на първо място „Родна земя”в изпълнение на Вергиния Борисова.

В края на вечерта прекрасната водеща Станислава Ганчева покани зрителите от препълнения Летен театър да посетат и Гала  вечерта  на фестивала, когато ще се състои и церемонията по награждаването.

Снимки на:
Sandanskinews.com/index.php/bg/city/fotocity/item/917

Видяна 1983 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.