fbpx
Вторник, 26 Август 2014 18:40 Written by 

Интервю на SandanskiNews с музиканта Васко Василев

Господин Василев как се чувствате след концерта си в Сандански снощи, какви са впечатленията Ви от публиката на Летния театър?
Много, много, много прекрасна публика! Много топли, спонтанни и слънчеви хора. Наистина ми дадохте изключителен старт и вдъхновение за цялото турне. Нямах никакво време да разгледам града, но затова обещавам да се върна.
Единственото, за което съжалявам, е че Албена Денкова се контузи точно преди да излети и няма да успее да дойде на турнето. Затова ще трябва да се върнем със сигурност, когато нещата се оправят :-)

Къде предстои още да изнесете концерти и след края на националното турне какво ново пред Вас?
Заминавам директно за Лондон, където започва новия оперен сезон, а след това имам голямо турне в Азия.

Бяхте съдия в X FACTOR, планирате ли да участвате в някой от новите сезони на реалити форматите тази година?
Не, такава авантюра мисля, че скоро няма да мога да си позволя, защото отнема много време, което при мен е дефицит.

Изключителен интерес има към Вашата филмова музика. Кога ще бъде издадена на диск?
До няколко месеца се надявам да успеем – вероятно следващата година.

Вие сте изключителен музикант, били сте рамо до рамо с куп знаменитости, но има ли някой, който Ви е впечатлил повече от другите?
Хората, които са постигнали някакъв успех и са се реализирали, обикновено не са го направили случайно. Никога няма да спра да давам за най-голям пример възможността да се докосна до Майкъл Джексън и да познавам лично Лили Иванова.

На колко години родителите могат вече  да запишат децата си на уроци по цигулка? Вярно ли е схващането, че колкото по-рано, толкова по –добре?Ти самият свириш от 4 годишен.
Най-важното от всичко е детето да има желание и да е вдъхновено. В крайна сметка  мечтата е водеща, възрастта е след това.

Смяташ ли, че в България децата и младежите, които се обучават не само на цигулка, но и на други музикални инструменти  получават необходимото качествено образование и как виждаш тяхната реализация тук.
Нямам преки впечатления, за жалост. Да си музикант има едно голямо предимство и то е, че можеш да пътуваш и да се самоусъвършенстваш, особено ако си инструменталист – тогава езикът на музиката е наистина универсален.

Как се отпускаш и почиваш след концерт?
Отивам на пица с музикантите и екипа и се смеем до сутринта.  

Какво си пожелаваш?
Само и единствено здраве за близките и за себе си. Всичко друго е въпрос на организация.

Гр. Сандански
26.08.2014 г.

Видяна 3431 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.