fbpx
Четвъртък, 25 Август 2016 21:19 Written by 

Министър Русинова в Сандански

Заедно с кмета Кирил Котев посетиха почиващи деца от  Дома за деца, лишени от родителска грижа от град Белоградчик

Министър Русинова със своя екип посети община Сандански и се срещна с кмета Кирил Котев, заместник кмета Зорица Органджиева и директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ Елеонора Сливкова. На срещата домакини и гости взаимно благодариха за добрата работа и комуникация по между си, а при направената инспекция на строящия се в момента панорамен асансьор на сградата на община Сандански по проект „Красива България“ по програма на МТСП за намаляване на безработицата, министър Русинова похвали за спазени срокове и заяви готовността си лично да открие новия асансьор.

 Посещението на министърът Русинова и нейният заместник министър Деница Сачева е във връзка с реализираната инициатива на Министерството на труда и социалната политика 300 деца от 14 дома в страната да почиват на планина или море по техен избор.

Децата, които министър Русинова посети с кмета на община Сандански Кирил Котев са избрали сами да почиват в Сандански, като най-силно впечатление и радост са им доставили разходките в парка на Сандански и Мелник. С пъстра изложба на терасата на хотела, в който бяха отседнали, децата показаха и своите таланти, които впечатлиха всички.

Тридесетте деца на възраст от 4 до 18 години  от Дома за деца, лишени от родителска грижа „Надежда“ в Белоградчик поднесоха на министър Русинова и кмета Котев картини на Белоградчишките скали и изказаха огромната си благодарност както към министерството за инициативата, така и към всички институции и хора в Сандански за топлото и гостоприемно отношение.

Кметът Котев от своя страна изненада всички деца с огромна торта, която имаха възможност да хапнат, преди да потеглят за Белоградчик.

 

Видяна 1904 пъти
Рейтинг
(1 Глас)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.