fbpx
Четвъртък, 25 Август 2016 21:19 Written by 

Министър Русинова в Сандански

Заедно с кмета Кирил Котев посетиха почиващи деца от  Дома за деца, лишени от родителска грижа от град Белоградчик

Министър Русинова със своя екип посети община Сандански и се срещна с кмета Кирил Котев, заместник кмета Зорица Органджиева и директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ Елеонора Сливкова. На срещата домакини и гости взаимно благодариха за добрата работа и комуникация по между си, а при направената инспекция на строящия се в момента панорамен асансьор на сградата на община Сандански по проект „Красива България“ по програма на МТСП за намаляване на безработицата, министър Русинова похвали за спазени срокове и заяви готовността си лично да открие новия асансьор.

 Посещението на министърът Русинова и нейният заместник министър Деница Сачева е във връзка с реализираната инициатива на Министерството на труда и социалната политика 300 деца от 14 дома в страната да почиват на планина или море по техен избор.

Децата, които министър Русинова посети с кмета на община Сандански Кирил Котев са избрали сами да почиват в Сандански, като най-силно впечатление и радост са им доставили разходките в парка на Сандански и Мелник. С пъстра изложба на терасата на хотела, в който бяха отседнали, децата показаха и своите таланти, които впечатлиха всички.

Тридесетте деца на възраст от 4 до 18 години  от Дома за деца, лишени от родителска грижа „Надежда“ в Белоградчик поднесоха на министър Русинова и кмета Котев картини на Белоградчишките скали и изказаха огромната си благодарност както към министерството за инициативата, така и към всички институции и хора в Сандански за топлото и гостоприемно отношение.

Кметът Котев от своя страна изненада всички деца с огромна торта, която имаха възможност да хапнат, преди да потеглят за Белоградчик.

 

Видяна 1840 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.