fbpx
Вторник, 20 Януари 2015 14:13 Written by 

Община Сандански проведе срещи във връзка с изпълнението на проект „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Сандански”

Община Сандански проведе срещи във връзка с изпълнението на проект „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Сандански”

В срещите участие взеха Общинска администрация Сандански, неправителствени организации, сектор – образование и бизнес

С изпълнението и реализирането на проект „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Сандански” ще се идентифицират всички нужди на населението, които ще бъдат съответно приоритизирани чрез използване на съществуващите ресурси. Целта на този план е да подпомогне решаването на икономически, природни и социални проблеми в града в дългосрочен план.

В началото на октомври община Сандански направи онлайн проучване сред различни фокус групи, чийто резултати бяха представени на двете организирани срещи  с поставен акцент на проблемите на града и елементите на градската среда, нуждаещи се от развитие.  Направеното проучване даде оценка и относно удовлетвореността от предлаганите публични услуги и комплексното развитие на община Сандански,от  което стана ясно, че по статистически данни Община Сандански е на второ място в област Благоевград по привличане на средства по Оперативни програми.

В партньорство с фирмата изпълнител бяха представени  и визията на общината до 2020 година като утвърдена международна туристическа дестинация с балансирано развита икономика, осигуряваща добро качество на живот със съхранено културно-историческо наследство.

Бе подчертано, че община Сандански е една от малкото общини в цяла България, в която има ръст на жителите с висше образование, за което адмирации получиха поканените директори на детски градини и учебни заведения. Ръст има и сред броя  микрофирми на фона на спада в цялата страна, от което бяха изведени като приоритетни точки запазване на тази статистика и подобряване на бизнес климата с цел устойчивост и развитие.

До края на седмицата на сайта на община Сандански ще бъдат качени презентациите с направените статистически данни и съответните анализи.

Видяна 981 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.