fbpx
Четвъртък, 05 Февруари 2015 19:03 Written by 

Санданчани получиха разяснения относно Националната програма за саниране

На първата информационна среща, организирана от Община Сандански заместник кмета Младен Тимчев и екип от общинска администрация бяха разяснени част от Методическите указания по Националната програма за саниране на многофамилни жилища в Сандански. Стана ясно, че около 15 сгради в Сандански отговарят напълно на условията за 36 самостоятелни обекта с жилищно предназначение в сградата като бе подчертано, че при подаването на набора от документи от всяко Сдружение на собствениците за самата сграда ще се прави одит или обследване въз основа, на което ще се отпускат финансовите средства.

Заинтересовани граждани, които изказаха притесненията си, че имат липси в своите строителни книжа бяха уверени от заместник – кмета Младен Тимчев, че общинска администрация Сандански ще окаже пълно съдействие за администрирането, попълването на бланките и документацията на всяко сдружение на собственици за включване и одобряване на сградата, която отговаря на всички условия за кандидатстване.

Бе пояснено също така, че такова Сдружение на собствениците, чрез което се кандидатства се регистрира чрез подаване на заявление за регистрация в Общината, след което  и в Регистър Булстат. Сдружението на собствениците се създава единствено и само за целите на програмата и след края на санирането и изтичането на гаранционния срок то се закрива.

Всички желаещи получиха комплект документи за кандидатстване, които могат да бъдат намерени и изтеглени и на официалния сайт на община Сандански – www.sandanskibg.com.

Днес ще бъде проведена и втора информационна среща с граждани и  заинтересовани.

Видяна 1061 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.