fbpx
Вторник, 07 Юли 2015 16:29 Written by 

Санданската група „Хоуп” с три златни и един сребърен медал от световен конкурс по танци

Хип-хоп групата The Hopers при Народно читалище „Отец Паисий-1919” се завърна с изключителен успех от световния конкурс по танци Dance World Cup 2015, който се проведе от 27 юни до 4 юли в Румъния. За столицата Букурещ заминаха 37 танцьора от три възрастови групи (Lil Hopers- деца, Juniors- юноши и The Hopers- младежи).

В първия ден на участието на групата Гергана Стоилова се окичи със златото и развя българския флаг, под звуците на българския химн. 11-годишната Гергана се пребори с конкуренцията в категория соло и остави след себе си 8 танцьори от Англия, Испания, Южна Африка, Румъния, Австрия. Груповото изпълнение на най-малките от Lil Hopers не можа да влезе в челната тройка, но танцьорите се представиха достойно.

През втория ден от престоя, формацията направи туристическа обиколка на най-големите забележителности в центъра на Букурещ,както и задължителният шопинг. В третия ден на състезанието, момичетата от Juniors и The Hopers дадоха всичко от себе си и резултата бе на лице. Със злато на вратовете, дуетът Валентина Станкова и Александра Равначка вдихнаха гордо българския трибагреник и със сълзи в очите пяха родния химн. Техния пример последваха и триото при юношите- Беатрис Тотева, София Спасова и Елена Димитров, който сред солидна конкуренция отново заслужиха златното отличие. Юношите от The Hopers Juniors останаха седми от 18 изпълнения, но се представиха повече от отлично и дадоха всичко от себе си. В края на награждаването, големите момичета от The Hopers впечатлиха с изпълнението си като последен, четиринайсети стартов номер и грабнаха среброто.

„Всички сме много горди с  танцьорите. Благодарение на  средствата, осигурени от родителите на децата, от читалище „Отец Паисий” и благотворителните концерти на формацията, успяхме да заминем и доказахме, че има защо да се подкрепят подобни начинания. Да чуеш българския химн е невероятно чувство. Благодаря на семейството ми за огромната помощ. Трябва цял Сандански да се гордее с тези деца и да ги подкрепя безрезервно”, споделя ръководителката на формацията- Невена Станкова.

 

Видяна 2290 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.