fbpx
Сряда, 30 Септември 2015 18:38 Written by 

На заключителна конференция по проект „Разкриване на социални услуги – ново начало за децата и младежите с увреждания” община Сандански представи постигнати резултати

На заключителна конференция по проект „Разкриване на социални услуги – ново начало за децата и младежите с увреждания” община Сандански представи постигнати резултати

Заместник кмета на община Сандански Мария Чинкова откри конференцията и представи дейностите и услугите, които общината предостави по проект „Разкриване на социални услуги – ново начало за децата и младежите с увреждания”. Основна специфична цел на проекта, която подчерта заместник кмета бе подобряване качеството на живот на хората от уязвими групи и техните семейства. Именно разкриването на Център за настаняване от семеен тип в с. Вълково, община Сандански осигури една безопасна среда, грижа и занимания на всички потребители в ЦНСТ. По проекта бе осигурен и персонал, който чрез обучения създаде един плавен преход за адаптация на всички деца и младежи с увреждания като бяха назначени и психолози, възпитател, специален педагог, медицински сестри, рехабилитатор.

С проекта бяха постигнати и други заложени цели като повишаване на икономическата активност и интеграцията на уязвимите групи, което води до повишаване просперитета не само на групата, но и на обществото като цяло.

В края на заключителната конференция бяха изложени и трудностите, през които е преминал екипът на проекта като специална благодарност за подкрепата и разбирателството Мария Чинкова отправи към кмета на община Сандански Андон Тотев.

Видяна 1826 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.