fbpx
Сряда, 30 Септември 2015 18:38 Written by 

На заключителна конференция по проект „Разкриване на социални услуги – ново начало за децата и младежите с увреждания” община Сандански представи постигнати резултати

На заключителна конференция по проект „Разкриване на социални услуги – ново начало за децата и младежите с увреждания” община Сандански представи постигнати резултати

Заместник кмета на община Сандански Мария Чинкова откри конференцията и представи дейностите и услугите, които общината предостави по проект „Разкриване на социални услуги – ново начало за децата и младежите с увреждания”. Основна специфична цел на проекта, която подчерта заместник кмета бе подобряване качеството на живот на хората от уязвими групи и техните семейства. Именно разкриването на Център за настаняване от семеен тип в с. Вълково, община Сандански осигури една безопасна среда, грижа и занимания на всички потребители в ЦНСТ. По проекта бе осигурен и персонал, който чрез обучения създаде един плавен преход за адаптация на всички деца и младежи с увреждания като бяха назначени и психолози, възпитател, специален педагог, медицински сестри, рехабилитатор.

С проекта бяха постигнати и други заложени цели като повишаване на икономическата активност и интеграцията на уязвимите групи, което води до повишаване просперитета не само на групата, но и на обществото като цяло.

В края на заключителната конференция бяха изложени и трудностите, през които е преминал екипът на проекта като специална благодарност за подкрепата и разбирателството Мария Чинкова отправи към кмета на община Сандански Андон Тотев.

Видяна 2017 пъти
Рейтинг
(1 Глас)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.