fbpx
Вторник, 22 Април 2014 18:40 Written by 

С дарение от Холандия кметът Тотев подпомогна 375 социално слаби за Великден

Дарението е традиционно и е от холандската фондация „PROMOTIE”. 375 великденски пакета с хранителни продукти от първа необходимост бяха раздадени на приоритетни групи от домашния социален патронаж, общинско дружество на военопострадалите, общинско дружество на ветераните от войните, териториалната организация на глухите хора и социално слаби. Списъците на нуждаещите се на територията на община Сандански бе подготвен предварително по молба на г-н Тотев.     Всеки един пакет бе на стойност 24 лв. и съдържа всички необходими хранителни продукти за посрещането на празниците/захар, олио, сол, макаронени, зърнени и млечни продукти/, както и по един козунак и натурален сок към всеки пакет. Упълномощени лица лично дойдоха и си взеха пакетите с хранителни продукти от складовете на ОКС, които ще бъдат раздадени на нуждаещите се.  С помощта на кметовете на населените места пакети получиха и хората от селата, които членуват в тези организации.Кметът на община Сандански сподели, че се чувства много щастлив, че и тази година община Сандански успя да помогне на хората в нужда и се надява тази традиция да се запази и в бъдеще.

Общата стойност на дарението е 8 287, 50 лв.

Кметът на общината благодари на доставчиците на продуктите - РПК „Пирин” – Сандански с управител г-н Щърбев и Хлебозавод „Свети Врач” с управител г-жа Изидора Велева, които въпреки голямата натовареност покрай Великденските празници успяха и изпълниха поръчката и нуждаещите  се от  Санданската община ще бъдат зарадвани на прага на Великден и Празника на град Сандански.

Видяна 1067 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.