fbpx
Четвъртък, 02 Април 2015 11:23 Written by 

Приключват дейностите по проекта за реконструкцията на водопроводната мрежа в селата Дамяница, Ново Делчево и Стожа

Приключват дейностите по проекта за реконструкцията на водопроводната мрежа в селата Дамяница, Ново Делчево и Стожа

През лятото на миналата година кметът на община Сандански Андон Тотев даде старт на строително монтажните дейности по проект „Реконструкция на водопроводната мрежа на територията на община Сандански” на стойност над 3 млн. лв. Реконструкцията на водопроводна мрежа е на територията на селата Ново Делчево, Дамяница и Стожа. По време на изпълнение на проекта бе развалена асфалтовата настилка, бяха направени изкопи, за да бъдат положени и монтирани водопроводите. В рамките на инфраструктурния проект бе подменена водопроводната мрежа на трите села с полиетиленови тръби с висока плътност в съответствие със съвременните норми и стандарти. При полагането на тръбите, както и при тяхната заварка са спазени всички изисквания и технологии.

Самата реконструирана водопроводна мрежа премина през 72 часови проби и бе изпитана, чрез допълнителни текстове. Последната стъпка до пълното финализиране е в процес на изпълнение, а именно възстановяване на асфалтовата настилка.

С приключването и на този проект ще се намалят водните загуби в разпределителната мрежа и ще се  снабдят селата с адекватно количество вода с добро качество.

 

Видяна 2154 пъти
Рейтинг
(1 Глас)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.