fbpx
Сряда, 29 Април 2015 21:12 Written by 

Tанцьорите от клуб за народни танци „Македонска хубост" гр.Сандански с ръководители Атанас Николов и Михаил Митрев завоюваха наградата на Генералния спонсор

 Tанцьорите от клуб за народни танци „Македонска хубост" гр.Сандански с ръководители Атанас Николов и Михаил Митрев завоюваха наградата на Генералния спонсор в Петия Национален фолклорен фестивал на любителските клубове „Болярско надиграване".

На 25.04.2015 г. във Велико Търново,се проведе Петия Национален фолклорен фестивал на любителските клубове „Болярско надиграване" в Двореца на културата и спорта „Васил Левски". За първи път танцьорите от „Македонска хубост“ се надиграваха с около 1500 танцьори от 48 клуба от цялата страна. С прецизност, грация и много техника на своите три изпълнения - Автентично хоро – „Гайда аваси“, Хоро-хореографска разработка на „Ширто“, двете от Пиринска етнографска област и „Пайдушко хоро” от Северняшка етнографска област, момичетата защитиха достойно името на македонски хубавици, покорявайки жури и публика. С автентичното хоро „Гайда аваси” от Пиринската етнографска област „Македонска хубост” спечелиха наградата на Генералния спонсор „ Кармела 2000”ООД и впечатлиха публика и жури в Двореца на културата и спорта в старата столица.

С това си участие пиринските танцьори дадоха заявка за бъдещи победи, доказвайки обичта си към ритъма и танца! Българката отново доказва, че перфектно съчетава професионализъм на работа, у дома, и за удоволствие, раздавайки се изцяло и във всичко, с което се захване!

 

Видяна 4585 пъти
Рейтинг
(5 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.