fbpx
Сряда, 29 Април 2015 21:12 Written by 

Tанцьорите от клуб за народни танци „Македонска хубост" гр.Сандански с ръководители Атанас Николов и Михаил Митрев завоюваха наградата на Генералния спонсор

 Tанцьорите от клуб за народни танци „Македонска хубост" гр.Сандански с ръководители Атанас Николов и Михаил Митрев завоюваха наградата на Генералния спонсор в Петия Национален фолклорен фестивал на любителските клубове „Болярско надиграване".

На 25.04.2015 г. във Велико Търново,се проведе Петия Национален фолклорен фестивал на любителските клубове „Болярско надиграване" в Двореца на културата и спорта „Васил Левски". За първи път танцьорите от „Македонска хубост“ се надиграваха с около 1500 танцьори от 48 клуба от цялата страна. С прецизност, грация и много техника на своите три изпълнения - Автентично хоро – „Гайда аваси“, Хоро-хореографска разработка на „Ширто“, двете от Пиринска етнографска област и „Пайдушко хоро” от Северняшка етнографска област, момичетата защитиха достойно името на македонски хубавици, покорявайки жури и публика. С автентичното хоро „Гайда аваси” от Пиринската етнографска област „Македонска хубост” спечелиха наградата на Генералния спонсор „ Кармела 2000”ООД и впечатлиха публика и жури в Двореца на културата и спорта в старата столица.

С това си участие пиринските танцьори дадоха заявка за бъдещи победи, доказвайки обичта си към ритъма и танца! Българката отново доказва, че перфектно съчетава професионализъм на работа, у дома, и за удоволствие, раздавайки се изцяло и във всичко, с което се захване!

 

Видяна 4413 пъти
Рейтинг
(5 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.