fbpx
Петък, 16 Октомври 2015 12:18 Written by 

АНДОН ТОТЕВ: Три големи проекта само за Катунци ще бъдат реализирани през 2016 година

„До края на тази година в село Катунци ще бъде открита фабрика за медицински материали, а в нея ще работят 500 човека”. Това каза при срещата си с жители на селото Андон Тотев, който излиза за четвърти път в кметска надпревара на местните избори на 25 октомври. Най-успешният кмет в историята на община Санднаски разкри, че инвестицията е за над 6,5 милиона евро и е постигната благодарение на отличните си взаимоотношения с предприемачи от чужбина, развиващи дейност в Сандански. Като пример за това Тотев подчерта партньорството си с италианския бизнесмен Луиджи Салвадори, който беше собственик на „САЛВАМЕД”, а производственото предприятие е филиал на лидерът на италианския пазар за производство на превързочни материали. „След успешни разговори със Салвадори за намиране на подходящи инвеститори за развитие на производства в община Сандански бях поканен в Италия преди три години, където се срещнах с предприемачи от Египет. Мамуд Халил Атиа Гад, Ехаб Халим Атея Гад и Уагди Нагуиб Харат Нада ,развиват дейност в областта на производство на медицински изделия и след разговорите ми с тях те приеха да инвестират именно в нашата община, за да се стигне до това още до края на годината фабриката в Катунци да заработи”, разкри подробности Андон Тотев. Залепващи ленти, пластири,след операционни превръзки,марли, хидрогелове и други медицински изделия ще бъдат произвеждани във фабриката и изнасяни в Европа и Азия. На първи етап ще бъдат открити около 150 места, а тенденцията е с разширяване на производството за период от три години те да достигнат до 500. Ще бъдат наемани хора от катунски регион, а идеята е той да се съживи. Според направена справка там живеят над 800 човека на възраст между 20 и 40 години в 11 села.„Искам хората да остават по родните си места. Лозарството за сега е единствената алтернатива, а моята цел е да създам и други възможности за работа, за да продължат живота си тук”, откровено заяви Андон Тотев. Развиващият успешно община Сандански в продължение на 12 години съобщи още , че в Министерството на земеделието- Държавен фонд земеделие е внесен проект за изграждане и обновяване на вътрешната водопроводна мрежа в селото, а за това ще бъдат вложени над 4 милиона лева. В строителните дейности е предвидено и пълна рехабилитация на улиците, сочи справка по проекта.

„Продължавам политиката си за развитие на туризма в региона. Ще бъде изцяло обновен пътя Катунци-Златолист, за който има изготвен проект и е на стойност над 3 милиона лева. Целта е дестинацията да привлича повече туристи”, разкри още подробности от бъдещите си намерения за развитие на община Сандански Андон Тотев. Подобряване хигиенно-битовите нужди на живеещите в катунски регион , в това число и снабдяване с допълнителни сметосъбиращи съдове, както и подобряване на комуникацията с града като се разкрие нова автобусна линия Сандански –Катунци- Калиманци са другите изпълними задачи, които амбициозно са залегнали в програмата за следващите четири години на кандидат-кметът за четвърти мандат Андон Тотев.

 

Видяна 1939 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.