fbpx
Петък, 16 Октомври 2015 12:18 Written by 

АНДОН ТОТЕВ: Три големи проекта само за Катунци ще бъдат реализирани през 2016 година

„До края на тази година в село Катунци ще бъде открита фабрика за медицински материали, а в нея ще работят 500 човека”. Това каза при срещата си с жители на селото Андон Тотев, който излиза за четвърти път в кметска надпревара на местните избори на 25 октомври. Най-успешният кмет в историята на община Санднаски разкри, че инвестицията е за над 6,5 милиона евро и е постигната благодарение на отличните си взаимоотношения с предприемачи от чужбина, развиващи дейност в Сандански. Като пример за това Тотев подчерта партньорството си с италианския бизнесмен Луиджи Салвадори, който беше собственик на „САЛВАМЕД”, а производственото предприятие е филиал на лидерът на италианския пазар за производство на превързочни материали. „След успешни разговори със Салвадори за намиране на подходящи инвеститори за развитие на производства в община Сандански бях поканен в Италия преди три години, където се срещнах с предприемачи от Египет. Мамуд Халил Атиа Гад, Ехаб Халим Атея Гад и Уагди Нагуиб Харат Нада ,развиват дейност в областта на производство на медицински изделия и след разговорите ми с тях те приеха да инвестират именно в нашата община, за да се стигне до това още до края на годината фабриката в Катунци да заработи”, разкри подробности Андон Тотев. Залепващи ленти, пластири,след операционни превръзки,марли, хидрогелове и други медицински изделия ще бъдат произвеждани във фабриката и изнасяни в Европа и Азия. На първи етап ще бъдат открити около 150 места, а тенденцията е с разширяване на производството за период от три години те да достигнат до 500. Ще бъдат наемани хора от катунски регион, а идеята е той да се съживи. Според направена справка там живеят над 800 човека на възраст между 20 и 40 години в 11 села.„Искам хората да остават по родните си места. Лозарството за сега е единствената алтернатива, а моята цел е да създам и други възможности за работа, за да продължат живота си тук”, откровено заяви Андон Тотев. Развиващият успешно община Сандански в продължение на 12 години съобщи още , че в Министерството на земеделието- Държавен фонд земеделие е внесен проект за изграждане и обновяване на вътрешната водопроводна мрежа в селото, а за това ще бъдат вложени над 4 милиона лева. В строителните дейности е предвидено и пълна рехабилитация на улиците, сочи справка по проекта.

„Продължавам политиката си за развитие на туризма в региона. Ще бъде изцяло обновен пътя Катунци-Златолист, за който има изготвен проект и е на стойност над 3 милиона лева. Целта е дестинацията да привлича повече туристи”, разкри още подробности от бъдещите си намерения за развитие на община Сандански Андон Тотев. Подобряване хигиенно-битовите нужди на живеещите в катунски регион , в това число и снабдяване с допълнителни сметосъбиращи съдове, както и подобряване на комуникацията с града като се разкрие нова автобусна линия Сандански –Катунци- Калиманци са другите изпълними задачи, които амбициозно са залегнали в програмата за следващите четири години на кандидат-кметът за четвърти мандат Андон Тотев.

 

Видяна 2057 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.