fbpx
Неделя, 18 Октомври 2015 16:38 Written by 
Андон Тотев с ясна визия за продължаващото развитие на енергийната инфраструктура Андон Тотев

Андон Тотев с ясна визия за продължаващото развитие на енергийната инфраструктура

В Сандански ще бъде реализиран втори етап по изграждане на градската газопреносна система. Това е един от основните акценти в предизборната програма на Андон Тотев, който на 25 октомври 2015 година излиза за четвърти път в кметска надпревара с още шестима кандидати. Резултатите от продължаващото развитие на енергийната инфраструктура по думите на Тотев ще станат факт още през следващата година, когато ще бъде извъшено цялостно газифициране на обществени сгради. Детски градини и ясли, учебни заведения, обществени сгради като Дом на културата и административни сгради на територията на Сандански са включени в проекта по разширяване на процеса. Според предварителните разчети разходите за отопление ще бъдат намалени значително, а заедно с това и ще бъдат намалени вредните емисии във въздуха.” Сандански ще продължи да следва курса на модерен град, а това и най-големите скептици няма да могат да отрекат, тъй като в 12 годишното ми управление на община Сандански резултатите са видими, и фактите говорят”, уточни пред вестник „Струма” Андон Тотев.

Ще бъде изградена и система от възобновяеми енергини източници за обствените сгради общинска собственост , в това число соларни системи за битови нужди, автономни соларни системи за производство и съхраняване на електрическата енергия, сочи още в програмата си за четиригодишното развитие на община Сандански Тотев. Целта е използването й за осветяване в тъмните часове на фасади на обществествени сгради, дворове на училища и детски заведения, както и зелени площи. „Докато моите политически опоненти разказват пред избирателите хипотетично за това, как биха развили към по-добро живота на хората в общината, и често пъти тези перспективи граничат с фантазии, поради ред причини, аз продължавам да говоря конкретно и с доказателства. Град Сандански вече е включен в Приоритетна ос 2 по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.” с мерки за енергийна ефективност в обществени и жилищни сгради . Така обликът на града ще бъде модернизиран. По същата програма вече е в ход и процедура по Саниране на сградите като Дом на културата, РПУ и Пожарна служба, както и учебни заведения, уточни още кандидат-кметът за четвърти мандат Андон Тотев, който на последните избори беше предпочетен от 11 хил.719 жители на община Сандански, представляващо 53.76% от общия брой гласоподаватели. На тези избори той отново се явява независим претендент за поста. Кандидатурата му беше издигната от инициативен комитет съставен от предприемачи, доказани професионалисти в сверата на правото, туризма, образованието, медицината, спорта и граждани на община Сандански.

 

 

Видяна 1933 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.